2012. április 2., hétfő

A kapcsolat mélységei


Mindenki tudja, hogy a szerelem elengedhetetlen fontosságú egy  házasságban, mégis ennél jóval többre van szükségünk egy sikeres kapcsolathoz. Mikor szerelmesek vagyunk egy felfokozott érzelmi állapotba kerülünk, melyen keresztül aligha látjuk partnerünk valódiságát.  Sokszor inkább olyannak , amilyennek látni akarjuk, tökéletesnek , hibák nélkül. Még ha kapjuk is a jeleket , elengedjük és nem figyelünk rá.  Egy idő után mikor alábbhagy a felfokozott erős érzelem , kezdjük felfedezni és világosan látni a másik valódi arcát, viselkedési szokásait. Lehet, hogy van köztük olyan ami nem tetszik nekünk , ennek ellenére  érdemes megismerni párunk igényeit , vágyait. Az emberek nem gondolatolvasók, ezért igyekezzünk ezeket megadni és éreztetni vele, hogy valóban fontos számunkra és igazán szeretjük. Ha ezeket az érzéseket áttudjuk adni és vevő is rá, viszonozni  fogja szeretetünket. Az évekig tartó kapcsolatoknak az értéke az , hogy szemtanúja az életed folyamatainak. Együtt élitek meg azt ha jó és rossz történik veled. Bizalmat szavazz neked , életed egy hosszabb szakaszában.
A léleknek teret kell adni a  fejlődésének.Tanulni kell egymástól és együtt változni. Minél jobban megismered a másikat ,annál több élmény és tapasztalat köt össze benneteket. Ezért a kettőtök közötti bensőségesség és meghittség még mélyebb gyökerekkel bír.
Az ember a világmindenség része, ezért ahhoz hasonlóan minden egyes ember egyedi és sokoldalú tulajdonságokkal bír. Így ha igazán szeretünk valakit soha nem fogunk unatkozni, hiszen mindig találunk újabb és újabb felfedezni valót a párunkban és így egyre mélyebben megismerhetjük egymást, egyre inkább elmélyülhet a kapcsolatunk.
Ez az egész olyan , mint amikor beleásod magad egy tudományágba, ami érdekel  és szeretsz. Azt hiszed mindent tudsz róla, mégis vannak fehér foltok. Rájössz , hogy a párkapcsolat  egy végtelen folyamat , mely során személyiségünk újabb és újabb mélységeit tárjuk fel. Ha teljes mivoltában , minden velejárójával együtt felvállaljuk , egészen másfajta szeretet ébred bennünk és maga a kapcsolat is meghittebbé válik.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése