2012. április 7., szombat

Látogatóban Istennél


Álmomban látogatóban jártam Istennél. Bekopogtam, hogy beszélgetni szeretnék vele, ha van rám ideje.  Az Úr elmosolyodott és így válaszolt:
- Az én időm végtelen, mindenre jut belőle. Mire vagy kíváncsi?
- Az érdekelne, mit tartasz a legfurcsábbnak az emberekben?
- Azt , hogy nem szeretnek gyerekek lenni, siettetik a felnőtté válást, majd visszavágyódnak a
gyermekkorba.  Azt, hogy akár az egészségüket is feláldozzák , hogy sok pénzük legyen, majd rengeteg    pénzt költenek rá, hogy visszanyerjék egészségüket. Azt, hogy izgatottan lesik a jövőt, hogy megfeledkeznek a  jelenről, így aztán nem hogy a jövőt, de a jelent sem élik meg. Azt , hogy úgy élnek mintha sose halnának meg és úgy halnak meg mintha sose éltek volna.
- Atyaként mit szeretnél, hogy gyerekeid mely tanulságokat jegyezzék meg?
- Tanulják meg , hogy senkiből nem lehet erővel kicsikarni a szeretetet. Hagyni kell , hogy szerethessenek.  Nem az a legértékesebb, hogy mit szeretnénk az életben, hanem az , hogy kik állnak mellettünk.Tanulják meg,  hogy nem célszerű másokhoz mérni magunkat, saját magunkhoz képest legyünk elbírálhatóak.   Fogadják  el, hogy nem az a gazdag, akinek a legtöbbje van, hanem az, akinek  a legkevesebbre van szüksége. Tanulják meg, hogy csak néhány másodperc kell ahhoz, hogy mély sebeket ejtsünk azokon , akiket szeretünk, ám sok.sok év kell ahhoz, hogy ezek  begyógyuljanak. A megbocsátást a megbocsátás gyakorlásának útján kell megtanulni. El kell fogadni , hogy vannak olyanok , akik mélyen éreznek, de nem tanulták meg kimutatni  érzelmeiket.Meg kell tanulni, hogy bármit lehet pénzen venni, csak boldogságot nem. Két ember nézheti ugyanazt a dolgot, és mégis két másféle dolgot látnak. Meg kell tanulni, hogy az igaz barát, aki mindent tud rólunk és mégis szeret.Nem mindig elég, ha mások megbocsátanak, meg kell bocsátani magunknak is.
Búcsúzásnál megköszöntem szavait, ő pedig így válaszolt:
- Az emberek elfelejtik mit mondtál, mit csináltál. De arra mindig emlékezni fognak, hogy érzéseket ébresztettél bennük.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése