2012. április 17., kedd

Az orvos és a fiú


- Holnap reggel, kezdte a sebész , ki fogom nyitni a szívedet.
- Ott fogod találni Jézust- vágott közbe a fiú. A sebész bosszankodva felnézett.
- Fel fogom vágni a szívedet, folytatta, hogy lássam mennyi károsodás történt.
- De mikor felnyitod a szívemet, Jézust fogod ott találni...mondta a fiú. A sebész a szülőkre tekintett, akik csendben ültek.
- Miután látom, hogy mennyi károsodás történt, vissza fogom varrni a szívedet és a mellkasodat, és eltervezem , mi a következő lépés.
- De ott fogod találni Jézust a szívembe. A Biblia azt mondja, hogy ő ott él. Minden zsoltár azt zengi, hogy ő ott él. Ott fogod találni őt az én szívemben.
A sebésznek elege volt. - Majd megmondom neked mit fogok találni a szívedben! Sérült izmokat, gyenge vérellátást, és elvékonyodott érfalakat fogok találni. Ezután el fogom tervezni, hogy tudlak meggyógyítani.
- Jézust is ott fogod találni, ő ott él - mondta a fiú.
A sebész elment. Leült az irodájában és magnószalagra vette a műtéttel kapcsolatos megjegyzéseit, gondolatait, sérült főütőér, sérült tüdőbe vezető erek, elterjedt izomsorvadás, ( visszafejlődés ).  Nincs remény a szívátültetésre, nincs remény a gyógyításra, kezelésre.
Terápia: fájdalomcsillapítók, és ágyban feküdni. Prognózis: itt kis szünetet tartott , egy éven belüli halál. Megállította a magnót, de még volt mit mondania.
- Miért ? kérdezte hangosan. Miért tetted ezt? Te juttattad őt ide! Te okoztad neki ezt a gyötrelmet és Te kárhoztattad őt a korai halálra ! Miért?
Az Úr így válaszolt: - A fiú az Én bárányom, nem terveztem, hogy sokáig a Te nyájadhoz tartozzon, mert ő az én nyájamnak tagja, és az lesz örökké. Itt a nyájamban nem lesz fájdalom, olyan jó létben lesz része, amit te el sem tudsz képzelni. Szülei egy napon, találkozni fognak vele és ők is megismerik a békességet és az én nyájam gyarapodni fog.
A sebész , forró könnyeket hullajtott, de ingerültsége még ennél is hevesebb volt. - Te teremtetted ezt a fiút, Te teremtetted ezt a szívet!! Meg fog halni hónapokon belül. Miért? ??
Az Úr válaszolt: - A fiú  az Én bárányom, vissza fog térni az én nyájamhoz, amint elvégezte küldetését. Én nem azért küldtem az én bárányomat a nyájadba , hogy elveszítsem, hanem azért , hogy egy másik elveszett bárányt megmentsen. Az orvos megértette, őróla van szó , már potyogtak a könnyei.
A sebész odaült a fiú ágya szélére, a szülők vele szemben ültek.
Akkor felébredt a fiú és suttogva kérdezte: - Kinyitottad a szívemet??
- Igen , mondta a sebész.
- Mit találtál? - kérdezte a fiú
- Megtaláltam Jézust - felelte az orvos.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése