2012. április 18., szerda

A jelen megélése


Meg kell említenem valamit ami a boldogság útjában áll, ez pedig a jelenből való kilépés. A boldogság ugyanis a jelen pillanatában rejlik. Megfigyelhetjük, hogy mikor a múltba révedünk vagy a jövőt fürkésszük, akkor erről a pillanatról és a vele együtt a  benne rejlő boldogságról is megfeledkezünk. Pedig a jelenbe maradni a boldogság titka, egy csodálatos képesség, amelyet bármelyikünk elsajátíthat. Az élet megnyilvánulása teljes egészében a jelen pillanatához tartozik. Tárjuk hát ki szívünket ennek a pillanatnak, örüljünk neki és legyünk érte hálásak. A jelen pillanatában nincsen bánat és nincsen félelem.Minden bánatunk a múlthoz , minden félelmünk a jövőhöz kapcsolódik . Miért látjuk olyan boldognak a gyerekeket? Mert teljes lényükkel csakis a jelen pillanatában vannak.
Pillanatról pillanatra élni azonban egyben azt is jelenti, hogy pillanatról pillanatra meghalni és minden egyes pillanatban régit hátrahagyni.
Élj a mának és élj a pillanatnak.Éld át a pillanat örömét. A múlt fájdalmai helyett a jelen boldog megélését válaszd, mert ez az amit nem vehet el senki tőled, de elvesztheted ha csak a múltra és a jövőre koncentrálsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése