2012. július 27., péntek

Ha teljesen fel tudsz oldódni a szeretkezésben, az egód eltűnik


Amikor az ember teljesen feloldódik a szeretkezésben, az ego egyszerűen eltűnik, mert a csúcson, a szeretkezés csúcspontján már csak tiszta energia vagy, semmi több. Az elméd kikapcsol.
Az energia olyan hatalmas erővel tör fel benned, hogy az elme teljesen megzavarodik, nem tudja, mit tegyen. Az elme kizárólag a megszokott, bejáratott helyzetekben képes mindent kontroll alatt tartani. Ha bármi új, szokatlan vagy az élethez alapvetően fontos dolog történik, az elme azonnal leáll. A szexualitásnál pedig nincs semmi, ami fontosabb volna az élethez.
Ha képes vagy teljesen feloldódni a szeretkezésben, az egód eltűnik. Épp ez a csodálatos a szeretkezésben: lehetőséget ad arra, hogy megpillantsd Istent. Igaz, a mély alvás is ilyen, de ez sokkal értékesebb, hiszen a mély alvás állapotában nem vagy tudatodnál. Szeretkezés közben nem veszíted el az öntudatodat -a tudatosság megmarad, csak az elméd áll le.
A tantra nagyszerű tudománya így született meg. Patanjali és a jóga a mély alvás mentén haladnak. A jóga a mély alvás öntudatlan állapotát próbálja tudatossá tenni, míg a tantra a szeretkezésen keresztül próbál ablakot nyitni Istenre. A jóga útja nagyon hosszú, mert az öntudatlan alvás állapotát tudatossá változtatni rettentő sok fáradsággal jár, sok-sok élet kell hozzá...
A Tantra ennél egy sokkal rövidebb utat választott, tulajdonképpen a legrövidebbet, és tegyük hozzá, ez az út sokkal kellemesebb is! A szeretkezés kitárja az ablakot.

A szeretkezés legyen ima, legyen meditáció, gondolj közben Istenre!

Szeretkezés előtt gyújts meg egy füstölőt, a szeretkezésed pedig legyen ének, legyen tánc! A hálószobád legyen olyan, mint egy templom, egy megszentelt hely. Soha ne kapkodd el a szeretkezést. Merülj el benne! Ízleld a zamatát, éld át minden pillanatát olyan lassan és könnyedén, amennyire csak lehet. Meg fogsz lepődni, mert így megtalálod a kulcsot. Isten ezekkel a kulcsokkal indított el a világba téged, neked már csak használnod kell őket. Betenni a zárba és elfordítani a te feladatod. A szerelem is egy ilyen kulcs: az egyik legjobb lehetőség arra, hogy megtapasztalhasd az ego nélküli tökéletes, pulzáló, vibráló tudatosságot. A szerelemben eltűnik az egyén, mert feloldódik és elvész a mindenségben.
Lassan, nagyon lassan kezdd engedni, hogy ez áthassa az egész életedet. Kezdd el az életedet úgy élni, ahogyan a szerelem tetőfokát megéled. Ne csak egy egyszeri tapasztalás maradjon, váljon ez az életmóddá! Akkor bármivel is foglalkozol, bármerre jársz is... hajnalban, amikor a nap felkel, ugyanaz az érzés kerít majd a hatalmába, ugyanaz a kapcsolat jön létre közted és a létezés között.
Fekszel a földön, fent az égen ragyognak a csillagok - megint ugyanaz a kapocs. Fekszel a földön, és úgy érzed eggyé váltál a földdel.
Idővel a szeretkezés megmutatja hogyan lehetsz szerelmes magába a létezésbe. Akkor már pontosan fogod tudni, hogy az ego csak a képzelet szüleménye, és úgy is tekintesz majd rá, mint puszta kitalációra.
Ha pedig ekként is használod, már nem lehet veszélyes rád.

Osho

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése