2012. július 25., szerda

Megbékélés a szülőkkel



Ne vesztegesd az időd arra, hogy a múlt ellen hadakozol – hiszen az már nem létezik.
Inkább minden energiáddal azon légy, hogy az egyéniséged varázsát kibontakoztasd. Így amikor a szüleid találkoznak veled, azonnal észreveszik, mivé lettél, rögtön fel fog tűnni nekik a frissességed, a megértésed, a feltétel nélküli szereteted és a kedvességed, amely még olyan helyzetekben is felülkerekedik, amikor a harag lenne a megfelelőbb. Ezek a tulajdonságaid mindenkire azonnal mély benyomást tesznek majd.
Csak ezek lehetnek az igazi érvek. Egy szót sem kell szólnod. A tekinteted, az arckifejezésed, a cselekedeteid, a viselkedésed, a reakciód fogja megváltoztatni őket. Kérdezgetik majd, mi történt veled, és hogyan történt mindez – ezeket a tulajdonságokat mindenki szeretné magáénak tudni. Ez az igazi gazdagság. Senki nem olyan gazdag, hogy megengedhetné magának, hogy lemondjon ezekről a tulajdonságokról.
Abba fektesd az energiáidat, hogy átformáld magad! Az majd segít neked, és segít a szüleidnek is. Sőt, még az is lehet, hogy láncreakciót indít el. A szüleidnek talán vannak más gyerekei is, vannak barátaik és így terjedhet tovább és tovább az, amit te hoztál létre magadban! Olyan ez, mintha egy sima vizű tó szélén ülnél, és egyszer csak beledobnál egy kis kavicsot. A kő annyira kicsi, hogy először csak egy kis kör jelenik meg a víz tükrén, de aztán kör kör után tűnik fel… és végül egészen a tó másik végéig elgyűrűznek – olyan messze, ameddig csak lehet. Pedig csak egy kis kavicsot dobtál bele.
Új közegben élünk, egy újfajta pszichológiai tóban, amelyben bármit is teszel, az hullámokat indít el körülötted mindenfelé. Megérinti az embereket, és ismeretlen forrásokhoz jut el. Egyéniséged varázsa először csak egy apró fodrozódást kelt, de végül nagyon sok emberhez eljut – és legelőször azokhoz, akik közel állnak hozzád. Ők veszik észre elsőként, és áhítattal ismerik majd fel. Érezd magad áldottnak! Esélyed van arra, hogy teljesen átalakulj!

Segíts a szüleidnek, mert nekik nem volt ilyen szerencséjük. Inkább sajnáld őket, ne légy rájuk dühös!
Osho

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése