2012. július 15., vasárnap

Doktorosdit játszani nem gyerekjáték


Számos szakképzett gyermekgondozó tekinti a gyermekkori szexuális felfedező kalandozásokat ártalmatlannak, mivel a szexuális kíváncsiság teljesen normális és természetes. Azonban míg a kíváncsiság természetes tulajdonsága a gyermekeknek , ez a  kíváncsiság gyakran vezet a férfi-női különbözőségek felfedezéséhez.
A " doktorosdi " nem ártalmatlan játék.
Természetesen létezik ártalmatlan szexuális felfedező kalandozás. A kamasz korban járó fiúk szemrevételezik nemi szervüket és maszturbálnak. A kislányok csodálkozva figyelik milyen érzéseket vált ki belőlük, ha szeméremajkaik a bicikli nyergéhez érnek. A saját nemen belüli felfedező játékok is igen gyakoriak mindkét  nem esetében.
Viszont a normális szexuális felfedező kalandozásokat és a szexuális visszaélés közötti határvonalat a gyermekek azonnal átlépik, ha az egyik személy nem önszántából vesz részt a játékban.  A gyermek akit kényszerítenek, lépre csalnak vagy manipulálnak a szexuális erőszakot átélt ember érzelmi következményeit szenvedi el. Valójában ezek az érzelmek , nem pedig maga a fizikai szexuális aktus az , ami sérülést és zavarodottságot okoz a gyermekben.
Ezért lehet a " doktorosdi " éppoly ártalmas a gyermek számára, mint a teljes valójában  megtörténő nemi érintkezés. A szexuális erőszak vagy visszaélés fizikai megnyilvánulása bármilyen formát ölthet, ám ha a gyermeket olyan érzések öntik el, melyek túl erősek ahhoz, semhogy kezelni vagy felfogni tudná azokat ,érzelmi sérüléseket szenvedhet.
Az első szexuális élményeink nagyban befolyásolják a további testi érintkezéseinket. Ha az első élmény negatívak voltak , a félelem , szégyen és harag eme érzéseit magunk felé fordíthatjuk.
Szexualitásunk mély összefüggésben áll az önmagunkról alkotott  képünkkel. Mélyen belül rendelkezünk belső érzésekkel arról, hogy kik vagyunk. A szex nagyon személyes élmény, ugyanakkor olyasvalami is amit megosztunk bizonyos emberekkel.
Felnőttként nem biztos , hogy tudjuk , hogy szeretkezéseink miért nem olyan szenvedélyesek ahogy szeretnénk.
Ha úgy tapasztalod, hogy szexuális életedben több fájdalom van mint gyönyörűség, esetleg nem kívánod a testi  érintést ,vizsgáld meg  nem -e történt bármilyen  visszaélés gyerekkorodban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése