2012. május 7., hétfő

A helyes imádkozás



Sokan vagyunk akik imádkozunk saját magunkért, családtagjainkért, barátainkért vagy egy helyzetért. Még azok is , akik elutasítjuk az imát, veszély , nagy fájdalom és betegség esetén ők is megfogalmaznak egy-egy segélykérést. Mégis néha azt vesszük észre mintha nem minden ima lenne hatásos. Pedig nincs imádság, mely válasz nélkül maradna.Az imádság nem más , mint odaadó állítása annak amit kívánunk. Minden imádság , minden gondolat, minden kijelentés, minden érzés teremtő erejű. És olyan mértékben fog megvalósulni, amiért könyörgünk, amilyen mértékben igaznak tartjuk. Mikor azt mondjuk , hogy válasz nélkül marad az ima, valójában az történik, hogy a legodaadóbban vigyázott gondolat, szó, vagy érzés kezd érvényesülni. Ám tudni kell azt is, - és ebben rejlik a titok- hogy mindig található a gondolat mögött egy másik gondolat (mögöttes gondolat )és ténylegesen ez az irányító gondolat. Így tehát ha könyörgünk  sokkal kevesebb az esélyünk, hogy megtapasztaljuk azt ami mellett döntöttünk, mert a könyörgés hátterében meghúzódó mögöttes gondolatunk világosan elárulja, hogy nem vagyunk a birtokában kívánságunk  tárgyának és így  ez  válik a valóságunkká.
Nem lesz a miénk, amiért könyörgünk , sem az amit akarunk, mert éppen a kérésünk rögzíti a hiányt, és ha kimondjuk , hogy mi után vágyakozunk, azzal pontosan és csakis ezt az élményt, azaz az akarást hozzuk létre a valóságban. A helyes imádság tehát soha nem az esdeklő könyörgés, hanem a hálaadás imája. Ha előre köszönetet mondunk Istennek azért , minek a megtapasztalás mellett döntöttünk, legyen az bármi, akkor végeredményben elismerjük a létét. Úgy , hogy soha ne könyörögjünk. Határozzuk el, hogy úgy legyen.
De mi van ha hálát adunk Istennek és sosem jelenik meg az életünkben? Ez legtöbbször kiábránduláshoz és keserűséghez vezethet. Ezért vigyázzunk ! A háládatosságot nem lehet Istent befolyásoló eszközként alkalmazni, fortélyként, mellyel rászedhetjük a mindenséget. Nem hazudhatunk önmagunknak, az elménk ismeri a gondolatunk igazságát. Ha így szólunk: " Köszönet Istenem , ezért és ezért ..." és közben mindvégig az jár az eszünkben , hogy az a dolog nincs is a jelen a valóságunkban , akkor nem várhatjuk el Istentől, hogy kevésbé világosan lásson nálunk és létrehozza számunkra amit kívánunk. Istennek tudomása van minden rejtett gondolatunkról és  az jelenik meg  a valóságunkban is. 
A válasz mégis nagyon egyszerű. Higgyünk! A rendíthetetlen hit csodát tesz. Higgyünk abban, hogy amit szeretnénk az már a miénk, benne élünk, meg van. Semmi és senki ne tudjon eltántorítani tőle. De ha egy kicsit is ingadozik a hitünk már nem valósulnak meg álmaink. Ne használjuk a  következőket: pl.nincs pénzem , nincs egészségem, nem vagyok boldog ,mert így csak a negatív dolgokat vonzzuk be. Igenis van pénzem , egészséges és boldog vagyok. És mindezért hálás vagyok. Ha ezeket a gondolatokat rögzítjük a fejükben , meglesz az eredménye. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése