2012. május 24., csütörtök

Pozitív gondolatok megerősítése


Mélyen belsőnkben , valamennyiünkben ott él a kép arról, hogy milyennek kellene lennie az életünknek. Ha valódi  létünk élesen eltér ettől az álomképtől, belső konfliktust tapasztalhatunk, ami betegségeket okozhat.   Sajnos  sok esetben igyekszünk kitérni az elől, hogy beismerjük magunknak életünk igen csak más mint amiről álmodtunk. Nem szabad elhallgattatni a mélyen magunkban kiáltozó hangokat, " Nem ilyennek kellene lenni az életemnek!"  Nem szabad hagyni , hogy a kényszer evés , ivás vagy más pótcselekvésbe való menekülés elnyomja tudatunkat attól a felismeréstől, hogy az életünkben  vagy házasságunkban  mekkora üresség és szomorúság van . Nem szégyen ha boldogtalanok vagyunk ilyen körülmények között. Mélyen belül tudjuk, hogy milyennek kell lennie az életünknek,: pl.békés , szeretetteljes, nyugodt házasságban kellene élnünk, olyan párkapcsolatban ahol számít a véleményünk, ahol van tisztelet és bizalom. De valahogy  mégsem  nagyon hiszünk magunkban. Házastársunk örökös korholása, sorozatosan  megsemmisíti önbecsülésünket. Csúnyának, butának és tehetetlennek érezhetjük magunkat. Párunk remek munkát végez azt illetően, hogy meggyőzzön bennünket, másnak úgy sem kellenénk, és nélküle nem érünk semmit , tehát jobban tesszük ha vele maradunk. Lassanként egész életünket megmérgezi ez az állapot.
Minden negatív gondolat azonban hazugság, melyet igazságként fogunk fel abban a lelki állapotban. Emlékezzünk arra, hogy Isten nem oltotta volna belénk az álmokat ha nem bocsátotta volna rendelkezésünkre a valóra váltásunkhoz szükséges eszközöket is.Muszáj az Ő erejében hinni, mert ezekben az időkben a saját erő a legkevesebb. Alkalmazzunk megerősítéseket önbecsülésünk növelésére.Úgy állítsuk össze , hogy illeszkedjen személyes álmainkhoz és céljainkhoz. Olyan állításokban fogalmazzuk meg , mintha már valóra váltak volna.
Ne használjunk jövő időt csak jelent. Pl. ahelyett , hogy azt mondanánk " Akkor is értékes ember leszek " azt mondjuk , hogy " Értékes ember vagyok." A másik fontos dolog , hogy a megerősítéseket mindig pozitívan kell megfogalmazni. Pl. " Nem vagyok tehteségtelen." helyett  " Tehetséges vagyok."  Sokkal hatékonyabb módon programozza a tudatalattit.
Ha folyamatosan végezzük ezeket a gondolatokat , egyszer csak azon kapjuk magunkat , hogy spontán halljuk magunkban a megerősítéseket.
Tartsatok ki és legyen hitetek saját magatokban. Követeljétek vissza ami jogosan megillet: az önértékeléseteket  . Nem varázslat csak keményen meg kell dolgozni érte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése