2013. április 5., péntek

A te döntésed



A világ minden szeretete a tiéd lehet, de ha te úgy döntesz, hogy boldogtalan leszel, boldogtalan maradsz. Pedig lehetsz boldog, végtelenül boldog minden ok nélkül – mert a boldogtalanság és a boldogság a te döntésed.
Sok időbe telik felismerni, hogy a boldogtalanság és a boldogság a te választásod, mert nagyon kényelmes az egonak azt gondolnia, hogy mások tesznek boldogtalanná. Az ego folyton lehetetlen feltételeket gyárt, és azt mondja, előbb ezeknek a feltételeknek kell teljesülniük, és csak azután lehetsz boldog. Azt kérdezi, hogyan lehetnél boldog egy ilyen csúnya világban, ilyen csúnya emberek között, ilyen csúnya szituációban?
Ha helyesen látod magadat, nevetni fogsz magadon. Mert nevetséges, egyszerűen nevetséges. Amit teszünk, az abszurd. Senki sem kényszerít rá, hogy megtegyük, mégis megtesszük – és segítségért sírunk. Pedig egyszerűen kijöhetsz belőle; a saját játékod boldogtalanná válni, és azután együttérzést és szeretetet kérni.
Ha boldog vagy, áramlik feléd a szeretet… nem kell kérned. Ez az egyik alaptörvény. Éppúgy, ahogy a víz lefelé áramlik, és a tűz felfelé áramlik, a szeretet a boldogság felé áramlik… a boldogság felé.

Osho

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése