2013. február 18., hétfő

10 dolog amit boldog házasok gyakorolnak



Boldog párok tudják, hogy a kapcsolatuk igazán csak akkor kezdődik, amikor a nászútnak vége van. Tudják, hogy ha nem tartod karban a szeretet kertjét, akkor a gaz végül megfojtja a virágokat és elhervad a kert.

Itt van 10 olyan dolog, amit a boldog házasok tesznek:
Együtt mennek aludni. Emlékszel az elején, amikor várni se tudtatok, hogy együtt bújjatok ágyba és szeretkezzetek? Boldog párok ellenállnak a kísértésnek, hogy külön menjenek ágyba, bármi "fontos" dolog is az indok. Együtt mennek az ágyba, még ha az egyikük később vagy másnap korábban fel is kell, amíg a másik alszik.
Együtt űznek valami hobbit. Miután a korai lángoló szenvedélyek lecsillapodnak, sokszor a párok rájönnek, hogy kevés közös érdeklődési körük van igazán. De ne kicsinyítsd le az olyan közösen eltöltött idő és tevékenységek fontosságát, amiket mindketten élveztek. Ha nincs semmi közös érdeklődési körük, akkor boldog párok kialakítanak ilyeneket. Ugyanakkor ne felejtsd el a saját hobbijaidat is ápolgatni - ez segít fenntartani az energiádat és a szükséges
Kéz a kézben vagy egymás mellett mennek. A boldog párok így járnak mindenhova ahelyett, hogy az egyik a másik után kullogna lemaradva. Tudják, hogy fontosabb a partnerükkel lenni, mint a kirakatokat vagy más érdekes dolgokat nézni az útjuk során.
Bizalom és megbocsátás az "alapmódjuk". Ha boldog pároknak nézeteltérésük vagy vitájuk van egymással és nem tudnak megegyezni, akkor a végén inkább bíznak egymásban és megbocsátanak a másiknak, minthogy bizalmatlanul vagy ellenszenvvel váljanak szét.
Koncentrálnak arra, amit a partnerjük jól csinál és nem arra, amit rosszul. Ha azt nézed, hogy mit csinál a párod rosszul, akkor kivétel nélkül mindig találni fogsz valamit. Ugyanúgy ha valami jót keresel, akkor mindig meg fogod találni. Minden attól függ, hogy mit keresel. Boldog házaspárok a pozitív dolgokat emelik ki egymásban.
Megölelik egymást rögtön mihelyt találkoznak munka után. Kutatások mutatják, hogy az emberi bőrnek van "memóriája" és emlékszik a "jó érintésre" (szeretet), "rossz érintésre" (durvaság), és "érintés hiányára" (mellőzés). Az ölelések a szeretet érzését őrzik meg valakiben, ami segít "átvészelni" kihívásokat és akadályokat a kapcsolatban és az életben is.
"Szeretlek" és "Legyen egy szép napod" szavakat mondják minden reggel egymásnak. Ez jó arra, hogy egy adag szeretettel indítsd útra a párodat a napi feladatai leküzdésére.
"Jó éjszakát" kívánnak minden este egymásnak még ha nem is érzik úgy minden nap. Ez azt suggalja a partnerednek, hogy ha még mérges is lennél rá, akkor is szereted és akarod ezt a kapcsolatot. És azt is, hogy a kapcsolatotok fontosabb, mint egy- két kisebb nézeteltérés.
Bejelentkeznek napközben egymásnak. Hívd fel a párodat a nap folyamán, hogy hogyan mennek a dolgai. Ez nem csak arra jó, hogy érzelmileg támogatjátok egymást, hanem arra is, hogy felkészüljetek, hogy milyen hangulatban jön haza a párod. Ha rossz napja volt, akkor ne várd el, hogy örüljön valami jónak ami veled történt.
Büszkék a párjukra különösen amikor együtt vannak. Boldog párok szeretnek együtt lenni és mások előtt a szeretetüket kinyilvánítani.

Még ha az elején ezek nem jönnek természetesen, boldog házaspárok kitartanak amíg ezek a kapcsolatuk szerves részévé válnak. Tudják a fontos igazságot, hogy legalább 30 napba telik amíg egy viselkedési változás szokássá válik, és még egy másik hat hónap minimum, amíg az egy életformává és szeretetté változik.
Mark Goulston

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése