2012. november 17., szombat

Ha munkamániás a párod



Ha történetesen munkamániás a párod, gondolkodtál-e már azon, hogy vajon mi állhat ennek a viselkedésnek a hátterében? Alapvetően az, hogy fontosnak akarja magát érezni.

Sokan nincsenek azzal tisztában, hogy életünk igazi értelme abból fakad, hogy Isten gyermekei vagyunk és ennek megfelelően éljük az életünket. Így az összes energiájukat például arra fordítják, hogy kitűnjenek a munkahelyükön, míg mindeközben lehet, hogy elhanyagolják a családjukat. Sokszor ez a viselkedés onnan ered, hogy a párod édesapja vagy édesanyja azt mondogatta rendszeresen, hogy "fiam/lányom, te soha nem fogod semmire sem vinni az életben". Így aztán felnőttként egész életét azzal fogja tölteni, hogy megcáfolja az édesapját vagy édesanyját, és bebizonyítsa, hogy igenis tudja "valamire vinni". Valójában azonban soha nem tud fog tudni megfelelni ennek az elméleti szintnek, ami igazából sosem lett pontosabban meghatározva, csak egyszerűen ott "lebegett" mindig a családi légkörben.

Ha egy ilyen munkamániás férjed/feleséged van, soha ne becsméreld a munkáját! Inkább dícsérd meg őt azokért az eredményeiért, amiket elért. Mondd inkább azt neki, hogy mennyire büszke vagy rá. Minél több dícséretet kap tőled, annál valószínűbb, hogy több időt fog majd veled tölteni. Ugyanakkor, ha renszeresen lebecsmérled a teljesítményét, akkor azt fogja gondolni, hogy nem tud eleget felmutatni, és ez még inkább arra fogja őt késztetni, hogy még több időt szánjon a munkájára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése