2012. június 15., péntek

Te merre haladsz?





Hogyan tudunk boldoggá tenni valakit? Hogyan tudom szépen nevelni a gyerekem? Hogyan lesz harmonikus az életem?
Ha jól vagy magaddal! Ha boldog és harmonikus vagy önmagadban. Akkor boldogságot fogsz sugározni és adni is képes leszel. Ha derűs vagy, akkor tudsz derűs hangulatot árasztani, ha azonban szomorú és elkeseredett vagy, nehéz lesz jó kedvet teremteni és adni belőle másoknak is. Azért fontos, hogy szeressük meg önmagunkat és vívjuk meg a saját harcainkat, mert akkor könnyedén tudunk ráhangolódni másokra is és árasztani a derűt és elégedettséget.
Kivel érezzük magunkat jól? Ki az, aki mellett olyan jó érzés akár csak hallgatni is? Az olyan ember mellett, aki nyugodt és mosolygós, elégedett a sorsával legyen az bármilyen is. Az olyan ember köré gyűlnek melegedni, aki ad és elfogadni is tud, ha kell. Aki önazonos és magabiztos, de alázatos is egyben.
Vajon miért kaptunk csak annyit a szüleinktől, amit kaptunk? Miért nem készítettek fel erre az életre és tanítottak meg mindent nekünk? Azért, mert ennyit tudtak adni. Nem volt több tudás a birtokukban, amivel elindíthattak volna az életbe. Épp ezért, ha gyereket szeretnél vállalni tudnod kell, hogy arra is fel kell készülni. Nem csupán anyagi szinten, hanem lelkileg és Én-tudatosan is. Ha az Éned, az önvalód rendben van és nem vívódsz már magaddal, hanem elfogadó vagy és tettre kész a hibáid kijavításában, akkor minden rendben lesz.
Az élet néha kusza és az önmagunkkal való tépelődés sem mindig fájdalommentes, de mi értelme lenne enélkül az életünknek? Állandó változás és örök tanulás az élet és ha ettől elzárkózunk és elnézünk a hibáink mellett, becsukjuk a szemünket és szorítjuk, hogy ki ne derüljön milyenek vagyunk, akkor nehezebb lesz az akadályok átugrása. Akadály és feladat mindig lesz, de ha elodázod és nem akarsz szembesülni a valósággal, akkor hogyan folytatod a helyes úton az utad?
Nem mindegy, hogy merre haladunk. Fontos az irány és fontos a pontos rálátás az eseményekre, hogy életünk végén elmondhassuk: én megtettem minden tőlem telhetőt, hogy a lelkem fejlődjön. 

Te mindent megteszel magadért? Segíted önmagad? Teszel magadért? Építgeted a hidat a lelked és az álmaid között? Talán még távoli a cél, de a lépteid oda fognak vezetni, ahová tartozol.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése