2012. június 4., hétfő

A lélek titkos beszéde 2.


A szerelem mindig kölcsönösségre törekszik és csak a viszonzás révén teljesedik ki. Ha anélkül szeretsz, hogy viszonzásra találnál, vagyis ha szerelmi megnyilvánulásaid nem váltanak ki viszont szeretetet szerelmed tehetetlen, szerencsétlen.
Szerelem első látásra - ez csak egy jelszó. Az igazi szerelem végül is nem vattacukor, hanem sokkal több. A boldogságot a boldogtalanságtól vékony fal választja el, amit lerombolni könnyű, újjáépíteni nehéz.
Ha úgy érzed, te vagy a világon a legszomorúbb, máris felderülhetsz, hiszen valamiben  "leg" lettél.  Magabiztosságunk a legnagyobb vakmerőség.
Szeretni semmi. Ha szeretnek, az már valami. Ha szeretsz és szeretnek, az a minden.
A patak és a szikla összecsapásakor a patak kerül ki győztesen. Nem az ereje, hanem a kitartása miatt.
Azt mondd, amit mondanod kell, ne azt, amit mások szeretnének hallani.
Ha az ember szeret valakit, akkor semmi szükség arra a szóra: "sajnálom".
Büszkeséget adni nem lehet, de olyan fajta megértést igen, melyben a másik ember meglátja saját belső erőit és rátalál saját büszkeség érzésére.
Szenvedés mindenütt van. Senki ne gondolja, hogy nincs. Akárcsak csodák. Senki ne gondolja, hogy nincsenek.
Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást.
Ha Istent igazán szeretnénk, a legigénytelenebb munkák között is örömmel töltene el az a tudat, hogy az Ő akaratát tehetjük; hiszen aki szeret, nem azt nézi, hogy mit kérnek tőle, hanem azt, hogy egyáltalán kérnek. 
A szeretet azokat a könnyeket is meglátja, amelyeket nem sírtak el. Ha boldogok akarunk lenni, szépítsük meg mások életét. Szerencsés a rossz ember is lehet, de boldog csak a jó. Semmi sem állítja meg azt, aminek eljött az ideje.
Az ember nem azért szereti a maga választottját, mert a legkülönb, hanem ellenkezőleg: azért hajlandó könnyű szívvel lemondani a legkülönbről, mert szereti őt.
Tudod olyan ritkán jön össze, hogy két ember igazán szeresse egymást. Vagy az egyik szerelmes és a másik elfogadja vagy csak valami összetartja őket. 
Fogadj meg tőlem egy tanácsot: ne okozz másoknak bánatot, meg szenvedést. Ha szereted őt, úgy tedd, hogy ő is boldog legyen. Hisz olyan rövid ez az élet és annyira kevés jó dolog jut belőle, hogy azt a pici kis örömet el kell fogadnunk ami néha jut.
Ne becsüld le magad, értékes vagy, hisz Isten nem csinál selejtet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése