2012. június 9., szombat


"Kockáztatnunk kell. Csak akkor érthetjük meg az élet csodáját, ha hagyjuk , hogy a váratlan  megtörténjen. Isten mindennap ad nekünk egy pillanatot, amikor megváltoztathatunk mindent, ami boldogtalanná tesz. S mi mindennap úgy teszünk, mintha nem vennénk észre ezt a pillanatot, mintha nem  is létezne, mintha a ma ugyanolyan lenne, mint a tegnap, és semmiben sem különbözne a holnaptól. De aki résen van, az észre fogja venni a mágikus pillanatot. Bármikor meglephet minket: reggel, amikor bedugjuk a kulcsot a zárba, vagy az ebéd utáni csöndben, és a nap bármelyik percében , amelyik nem látszik különbözőnek a többitől.
Mert ez a pillanat létezik, és ebben a pillanatban a csillagok minden ereje belénk száll, és segítségükkel csodákra leszünk képesek.
A boldogság sokszor áldás- de általában meg kell harcolnunk érte. A mágikus pillanat segít, hogy megváltozzunk , és elinduljunk az álmaink után. Lehet , hogy szenvedni fogunk, nehéz pillanatokat élünk át, és sok csalódás ér de egyszer ennek vége lesz és nem hagy gyógyíthatatlan sebeket. És mikor túl vagyunk mindenen , emelt fővel tekinthetünk vissza.
Szerencsétlen , aki nem mer kockáztatni. Lehet, hogy soha nem csalódik, soha nem ábrándul ki  és nem is szenved úgy , mint azok , akik egész életükben egyetlen álmot követnek.
De amikor visszatekint - hiszen mindannyian visszatekintünk-, meghallja , amit a szíve súg: " Mit csináltál azzal a rengeteg csodával , amit Isten elhintett a hétköznapjaidban? Mit csináltál azokkal a talentumokkal , amelyeket rád bízott a Mestered? Elástad mindet egy mély gödörbe, mert féltél , hogy elveszíted őket. Íme hát az örökséged: a bizonyosság, hogy eltékozoltad az életed."
Szerencsétlen az , aki hallja ezeket a szavakat.Mert ettől kezdve már ő is hinne a csodákban, életének mágikus pillanatait azonban örökre elveszítette."
Paulo Coelho



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése