2012. március 17., szombat

Mi a szeretet?


A szeretet a világon a legfontosabb szó , a legnagyobb szükség van rá, és mégis a legnagyobb hiányát szenvedjük.
Miért van az , hogy az emberek szinte megszokásból élnek egymás mellett. A minden napi rutin : mosás, főzés, takarítás, gyerek nevelés, pénz keresés (vagy van elég vagy nincs )  .Ezek cselekedetek de vajon szívből, szeretetből jövő cselekedetek? Figyelünk a másikra? Értékeljük a  munkáját? Kap érte egy ölelést, egy puszit vagy egy köszönömöt?
Ne érezzük, hogy unalmasak a napjaink .Az élet rengeteg ajándékot küld felénk, folyamatosan .Csak tárd ki a  szíved , ismerd fel.
Emlékeztek mikor azt mondják a szerelmesekre, hogy milyen kis szeleburdiak, el vannak varázsolva.Pedig ez az az állapot mikor igazán szeretünk , az életünk egyetlen valóságos pillanata.Akkor érezzük igazán, hogy igen,  jó helyen vagyunk és ebbe az állapotba akarunk maradni mindig. Ez az otthonom. Ezt a csodát viszont csak akkor érhetjük el , ha megnyílunk a másik előtt. Feladjuk az önvédelmet, lebontjuk a falakat és elkezdünk egymásban , egymásért élni. Sok-sok év vagy évtized eltelik úgy , hogy nem is látjuk az ember valódi énjét, a lelkét. Meghalunk úgy , hogy semmi közünk nem volt egymáshoz. A szeretet az ember lelke mélyén van. Önzetlen , csodás érzés, cselekedett. Először is magunkat kell gyógyítani, magunkban kell feloldani a blokkokat, hogy ki tudjunk nyílni a másik felé. Amíg nem tudod szeretni önmagad ( itt nem az önzőségre gondolok ) , amíg nem tudsz megbocsájtani magadnak, amíg a lelked be van zárva addig nem tudsz szívből szeretni.

A szeretetet együtt kell cselekedni. Páros játék. A hiány nem alkot egy egészet és csak gátoljuk egymást.
A szeretet nem csak cselekvés, hogy adni jó és nem kérek  érte semmi.Mögötte érzelemnek kell lennie.Ha a cselekedett után nem érzed üresnek a lelked, valami felszabadult benned ,akkor az szeretet, és szívből jött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése