2012. március 18., vasárnap

Lelki terror


Gondolom jó páran ismeritek és tapasztaltátok  e két szó jelentését. Lelki terror.  Minden napjainkban gyakran előforduló bántalmazás. Igen bántalmazás.A lélek ütlegelése, lecsupaszítása..Sokan vissza is élnek vele, jó eső érzéssel másznak bele az ember  világába. Ettől érzik magabiztosnak  és erősnek magukat. Pedig amilyen erősek olyan gyengék.A lelkük egy katasztrófa. Tele vannak sérüléssel , szeretet hiánnyal amit így fedeznek és ez vezethető vissza e bántalmazás módjára.Mi az amit tudunk csinálni? Hallgatunk? Vagy vissza szólunk? Ezzel csak tetézzük a bajt.Vagy menekülünk az egyik szobából a másikba?  De mi van a dühöngő fél még ekkor sem nyugszik le? Te csak nyelsz egy darabig amíg tudsz, amíg bírod a fájdalmat.
Évekig , évtizedekig lehet ezt tűrni, de minek? Hogy rámenjen az egészséged? Hogy kórházba kerülj és az orvos azt mondja -ha élni akarsz akkor változtatni kell ? Ha a lelked beteg a tested is az lesz. Ezt nem szabad megvárni. Nem szabad, hogy a lelked azt kiabálja elég, nem tud több fájdalmat befogadni.
De mondok egy jó hírt! Ha nem mutatod a gyengeséged, ha lepörög az ő szájából elhangzott szavak, a te lelked úgy fog erősödni ahogy az övé gyengülni. Mivel már nincs hatalma feletted. Mondhat bármit. Lehetsz te az ő szemszögéből egy utolsó akárki , elmondhat bárkinek , bármilyen nem valós dolgokat. Te a saját lelkedben tudod milyen vagy, ismered az értékeidet. Hogy más mit gondol rólad, ne foglalkozz vele, csak így tudod megfordítani ezt a lehetetlen helyzetet. Légy erős. Nem kell szidalmazni vagy megjegyzést tenni. Nem kell az ő szintjére lesüllyedni. Csak csináljátok tovább a dolgotokat .Védekezzetek. Védjétek a lelketeket.Soha senki miatt ne engedjétek beteggé tenni magatokat. Árassz magadból pozitívumokat. Nézz szeretetteL a gyerekeidre, mosolyogj minél többet .Vedd észre az élet apró szépségeit és kapaszkodj belé, és akkor a lelked is mosolyogni fog. Gyerünk . Menni fog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése